蒲生礼子 プロフィール
横浜出身。料理研究家の松本忠子先生に日本料理を師事。さらに創造性のある料理をめざして、フランスに2年間の料理留学。
パリの「ル・コルドンブルー」にてフラフランス料理を学び、卒業後はパリ17区にあるホテル
「メリディアン・エトワール」にて研鑽を積む。帰国後は、横浜にて和と洋が調和した独自の料理を追求。
「心と体に優しい料理」をテーマに、美味しく、簡単でお洒落な料理が、多くの女性の支持を集めている。
料理教室以外には大手食品メーカーのレシピ開発、駐日大使館公邸に置けるパーティーのケータリングサービスを手掛けている。
After studying traditional Japanese cuisine with culinary researcher Tadako
Matsumoto for many years, Reiko looked towards France to develop more creative
cuisine. She studied at Le Cordon Bleu in Paris for two years before sharpening her
skills at Le Meridien Etoile, where she worked for a year.
Upon returning to Japan, Reiko began to pursue an unique fusion of Japanese and
Western cuisine. Based on the principle of creating healthy food for the body and
mind, Reiko creates delicious, stylish, yet simple dishes, which have earned her the
support of many.
Reikoʼs culinary activities include: developing recipes for major food companies,
publishing recipes for magazines, and giving cooking lessons, ranging from small
classes in her Yokohama studio to classes for the expatriate community. She also
provides catering service, ranging from small private parties to organizing parties.
エルメル コンセプト
”心と体に優しい料理” をテーマに美味しく、簡単で体に良い、そしてお洒落な料理をより多くの方々にご提案、
ご提供していきたいと思っております。食を通して、健康な心と体がつくられ、ご家族や、ご友人とともに過ごす食事の時間が楽しく、
華やいだものになるようお手伝いをさせていただきます。